רכיבים
הכנת האורז:
-
אורז עגול לסושי 1.0 ק"ג
-
סוכר 4.0 כפות
-
מלח 0.5 כפות
-
חומץ אורז 1.0 cup
הכנת שאר המרכיבים:
-
פלפל צ'ילי חריף טרי 50.0 גרם
-
טונה אדומה 800.0 גרם
-
עלי קייל 300.0 גרם
-
אצות נורי לסושי 4.0 יחידה
-
??? ????
-
מנגו 1.0 ק"ג
הרכבת המנה:
-
שומשום שחור 50.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת האורז:
- משרים את האורז למשך כ-10 דקות בקערה גדולה עם מים קרים לצורך הסרת חלק מעמילן האורז. מסננים ומייבשים מעט
- מעברים את האורז המסונן לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות כשהסיר מכוסה
- במקביל מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח להמסה
- מעבירים את האורז המבושל לכלי רחב ומוסיפים את תמיסת החומץ והסוכר. מערבבים בעדינות ומקררים לטמפרטורת החדר
-
הכנת שאר המרכיבים:
- מנקים וחותכים את פילה הטונה לפרוסות או קוביות
- מנקים וחותכים עלי קייל וצ'ילי חריף
- קוצצים את הבצל הירוק ואת אצות הנורי
- מרסקים את המנגו לקרם בתוספת כף מיץ לימון
-
הרכבת המנה:
- בצלחת שטוחה מעצבים ראשית את רוטב הסויה וקרם המנגו במשיכה, ומוסיפים נקודות רוטב טריאקי
- יוצרים שתי גבעות אורז קטנות. מסדרים מעל את הדג, עלי הקייל, הצ'ילי הפרוס, הג'ינג'ר הכבוש ואצות הנורי
- מקשטים עם שומשום שחור, אצות נורי ובצל ירוק