פוקי בול אותנטי מהוואי

רכיבים
הכנות:
-
אורז עגול לסושי 2.0 ק"ג
-
צנונית פרוסה 200.0 גרם
-
גזר 200.0 גרם
-
מלפפון 200.0 גרם
-
כרוב סגול 200.0 גרם
-
אצות וואקמה מושרות במים 100.0 גרם
אופן הכנת הסלמון / עוף:
-
פילה סלמון 1.5 ק"ג
אופן סידור המנה:
-
בצל ירוק 100.0 גרם
-
אפונת גינה מופשרת 100.0 גרם
-
שומשום שחור 50.0 גרם
-
בוטנים קלויים קצוצים 100.0 גרם
-
עלי כוסברה 50.0 גרם
-
פלפל צ'ילי אדום טרי 50.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנות:
- מבשלים את האורז
- חותכים את הצנונית, המלפפון, הבצל הירוק והצ'ילי האדום לטבעות
- חותכים לרצועות דקות (ג'וליינים) את הגזר והכרוב הסגול
- משרים אצות וואקמה במים
ניתן להחליף את אצות הוואקמה באצות נורי חתוכות למשולשים
-
אופן הכנת הסלמון / עוף:
- משרים סלמון חתוך ברוטב סויה בסגנון סיני לפני הצלייה למשך שעתיים עד שלוש
- מסדרים את הנתחים על נייר אפייה וצולים לפני הגשה בטמפ' של 170 מעלות כ-10-15 דקות
ניתן להחליף את הסלמון בחזה עוף
-
אופן סידור המנה:
- מסדרים את המנה בקערה בהתאם לתמונה (אורז, דג, אצות, ירקות, שומשום ובוטנים)
- להשלמת טעמי המנה יש להשתמש במגוון הרטבים (מומלץ להשתמש בבקבוקים לחיצים)
- לקישוט מפזרים את הבצל הירוק, פלפל צ'ילי ועלי כוסברה