רכיבים
הכנת הבסיס:
-
שמן קנולה 100.0 מ"ל
-
זרעי כמון 10.0 גרם
-
פלפל צ'ילי אדום יבש 4.0 יחידות
-
בצל חתוך לקוביות 500.0 גרם
-
ראש שום קלוף 1.0 יחידות
-
עלי גרגרנית יוונית (שבלילה) 10.0 גרם
-
ג'ינג'ר טרי קצוץ 20.0 גרם
-
כמון 6.0 גרם
-
אבקת צ'ילי 6.0 גרם
-
פפריקה מתוקה 10.0 גרם
-
כוסברה טחונה 10.0 גרם
-
הל שחור 6.0 גרם
-
הל ירוק 6.0 גרם
-
מים חמים 100.0 מ"ל
הרכבת המנה:
-
עגבניות קצוצות 450.0 גרם
-
ירכי עוף ללא עצמות 1.2 ק"ג
-
מרגרינה מחמאה 50.0 גרם
הכנת המנה:
-
עלי תרד 320.0 גרם
-
גראם מסאלה 6.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת הבסיס:
- מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים זרעי כמון וצ'ילי מיובשים עד שהם מתחילים להשמיע קול פיצוח
- מוסיפים את הבצלים ומבשלים עד שהם מקבלים צבע חום זהוב ומתרככים
- קוצצים את השום עד שהוא נהיה משחתי
- מוסיפים את השום ויתר התבלינים, מבשלים על אש קטנה במשך 4-3 דקות, ונזהרים לא לשרוף את התבלינים. מוסיפים מים, מבשלים עד אשר הנוזל מתאדה. מאחסנים את הבסיס בחדר הקירור
-
הרכבת המנה:
- חותכים את ירכי העוף לקוביות
- טוחנים את הפולפה עד שהיא הופכת למחית
- מחממים את הבסיס במחבת ומוסיפים את העגבניות החתוכות ואת מחית העגבניות, מערבבים היטב
- מוסיפים את קוביות ירכי העוף ומבשלים על אש קטנה עד אשר התערובת ¾ מוכנה. מוסיפים מחמאה ומערבבים את התערובת. מבשלים במשך שתי דקות נוספות
- טועמים ומתקנים תיבול
-
הכנת המנה:
- זמן קצר לפני ההגשה מוסיפים את התרד ומערבבים
- בוזקים מעט גראם מסאלה ומגישים