פאייה עוף קלאסית

רכיבים
הכנת המנה:
-
נתחי פרגית ללא עצם 700.0 גרם
-
בצל 200.0 גרם
-
פלפל אדום 1.0 יחידות
-
עגבניות 200.0 גרם
-
שעועית ירוקה 300.0 גרם
-
עלי דפנה 1.0 יחידות
-
יין לבן יבש 200.0 גרם
-
שום 30.0 גרם
-
פלפל ירוק 1.0 יחידות
-
זעפרן 0.02 גרמים
-
אורז עגול 500.0 גרם
-
שמן זית 200.0 גרם
-
כורכום 0.02 גרמים
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- חותכים בצל, פלפלים, שום ועגבניה
- במחבת גדולה מוסיפים מעט שמן, חתיכות עוף, בצל, פלפלים ושום
- מבשלים עד אשר העוף הופך זהוב או שחום
- מוסיפים עגבניה, יין לבן, שעועית ירוקה ועלי דפנה,
- מקבלים סופריטו מבושל היטב
- מכינים ציר עוף לפי ההוראות על האריזה ומוסיפים לו זעפרן
- מוסיפים אורז מדוד למחבת
- לאחר מכן מוסיפים את הציר הרותח, בנפח פי 2.5 מכמות האורז
- מבשלים את המחבת בחום בינוני במשך 20-15 דקות
- לחילופין, מבשלים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות
- ניתן להוסיף צבע מאכל צהוב או כורכום