עוף יאקני פולאו - פילאף עוף ארומטי עם צימוקים
מנה הודית אותנטית מדהימה שתזכה לתשבוחות. מנה אידאלית למזנון

רכיבים
הכנות מקדימות:
-
ירכי עוף ללא עצמות 1.0 ק"ג
-
אורז בסמטי 750.0 גרם
-
מים 1.4 ליטר
הכנת תערובת התבלינים:
-
מרגרינה מחמאה 60.0 גרם
-
שמן קנולה 60.0 מ"ל
-
כמון 6.0 גרם
-
הל ירוק 10.0 גרם
-
תרמילי הל שחור שלמים 2.0 יחידות
-
גרגרי פלפל שחור 6.0 גרם
-
כוכב אניס 2.0 יחידות
-
ציפורן שלם 12.0 גרם
-
מקלות קינמון 2.0 יחידות
-
עלי דפנה 2.0 יחידות
-
בצל קצוץ 500.0 גרם
-
ראש שום קלוף 1.0 יחידות
-
פלפל צ'ילי ירוק 5.0 יחידות
-
מלח
הכנת המנה:
-
בצל קצוץ 200.0 גרם
-
צימוקים 40.0 גרם
-
אגוזי קשיו 40.0 גרם
-
עלי נענע 1.0 חופן
הוראות הכנה
-
הכנות מקדימות:
- הכניסו את ירכי העוף לגסטרונום ואפו ב-170 מעלות למשך 10 דקות
- שטפו והשרו את האורז למשך 30 דקות
- הכינו את ציר העוף עם המים לפי ההוראות על האריזה
-
הכנת תערובת התבלינים:
- חממו את המחמאה ושמן הקנולה במחבת עבה
- הוסיפו כמון, הל ירוק, הל שחור, פלפל שחור, כוכבי אניס, ציפורן, מקלות קינמון ועלי דפנה. המתינו כחצי דקה עד שיתפצחו ואז הוסיפו את הבצלים. הוסיפו את השום והצ'ילי. ערבבו
- הוסיפו מלח לפי הטעם
- הוסיפו את התערובת לגסטרונום. הוסיפו את האורז וציר עוף שהוכנו
- כסו חלקית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור ב-170 מעלות למשך 25-20 דקות
-
הכנת המנה:
- חממו שמן במחבת טיגון וטגנו את הבצלים עד להשחמה. הסירו באמצעות כף מחוררת. חזרו על הפעולה עם הצימוקים ואגוזי הקשיו
- הוציאו את הגסטרונום מהתנור, טעמו ותקנו תיבול לפי הטעם
- הגישו על צלחת מעוטרת בבצלים, צימוקום, אגוזים ועלי נענע