+

הכנות מקדימות:

הכנת תערובת התבלינים:

  • שמן קנולה 60 מ"ל
  • כמון 6 גרם
  • הל ירוק 10 גרם
  • תרמילי הל שחור שלמים 2 יחידות
  • גרגרי פלפל שחור 6 גרם
  • כוכב אניס 2 יחידות
  • ציפורן שלם 12 גרם
  • מקלות קינמון 2 יחידות
  • עלי דפנה 2 יחידות
  • בצל קצוץ 500 גרם
  • ראש שום קלוף 1 יחידות
  • פלפל צ'ילי ירוק 5 יחידות
  • קורט מלח 1 יחידה

הכנת המנה:

  • בצל קצוץ 200 גרם
  • צימוקים 40 גרם
  • אגוזי קשיו 40 גרם
  • עלי נענע 1 חופן
  1. הכנות מקדימות:

    • הכניסו את ירכי העוף לגסטרונום ואפו ב-170 מעלות למשך 10 דקות
    • שטפו והשרו את האורז למשך 30 דקות
    • הכינו את ציר העוף עם המים לפי ההוראות על האריזה
  2. הכנת תערובת התבלינים:

    • חממו את המחמאה ושמן הקנולה במחבת עבה
    • הוסיפו כמון, הל ירוק, הל שחור, פלפל שחור, כוכבי אניס, ציפורן, מקלות קינמון ועלי דפנה. המתינו כחצי דקה עד שיתפצחו ואז הוסיפו את הבצלים. הוסיפו את השום והצ'ילי. ערבבו
    • הוסיפו מלח לפי הטעם
    • הוסיפו את התערובת לגסטרונום. הוסיפו את האורז וציר עוף שהוכנו
    • כסו חלקית עם רדיד אלומיניום והכניסו לתנור ב-170 מעלות למשך 25-20 דקות
  3. הכנת המנה:

    • חממו שמן במחבת טיגון וטגנו את הבצלים עד להשחמה. הסירו באמצעות כף מחוררת. חזרו על הפעולה עם הצימוקים ואגוזי הקשיו
    • הוציאו את הגסטרונום מהתנור, טעמו ותקנו תיבול לפי הטעם
    • הגישו על צלחת מעוטרת בבצלים, צימוקום, אגוזים ועלי נענע
+