רכיבים
הכנת הבצק:
-
מרגרינה מחמאה 280.0 גרם
-
סוכר 250.0 גרם
-
מלח 7.0 גרם
-
חלמונים 5.0 יחידות
-
וניל 1.0 יחידה
-
קלאסיק תפוז קארט דור צנצנת פלסטיק 900 גרם 1.0 כפות
-
קמח 400.0 גרם
-
אבקת אפייה 20.0 גרם
הכנת המוס:
-
חמאה 33.0 גרם
-
חלב 145.0 מ"ל
-
מקל וניל 1.0 יחידה
-
שוקולד לבן ורד הגליל 5 ק"ג 280.0 גרם
-
סוכר 120.0 גרם
-
מלח 5.0 גרם
-
גבינה לבנה 600.0 גרם
-
שמנת מתוקה 600.0 מ"ל
-
ג'לטין 20.0 גרם
-
מים 100.0 מ"ל
-
קינמון 1.0 כפית
-
מלית קוביות תפוחים 1.0 יחידה
הוראות הכנה
-
הכנת הבצק:
- מכינים בצק פריך ומכניסים לקירור למשך שעה
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגול בעזרת תבנית הרינג. מחוררים מעט
- אופים את הבצק בתוך הרינג ב-170 מעלות למשך 15-10 דקות
* לכל עוגה נדרשים 2 בסיסי בצק פריך אפויים
-
הכנת המוס:
- מרתיחים בסיר חמאה, חלב ווניל
- מוסיפים שוקולד מומס ומאחדים
- בקערה נפרדת מערבבים: סוכר, מלח וגבינה לבנה, ומאחדים עם תערובת השוקולד
- מקציפים שמנה מתוקה: 70%-80% הקצפה
- משרים ג'לטין עם מים וממיסים
- משווים טמפרטורה בין הג'לטין לתערובת הגבינה והשוקולד
-
הרכבת העוגה:
- על תחתית הבצק הפריך מורחים שכבת מילוי תפוחים בעובי 2 ס"מ
- מוסיפים מעל שכבת מוס גבינה ושוקולד לבן
- מניחים שכבה נוספת של בצק פריך כשהחלק השטוח והחלקכלפי מעלה
- מעבירים למקפיא
- לאחר ההקפאה הופכים את העוגה כך ששכבת התפוחים תמוקם למעלה
- מוציאים מהרינג ומקשטים עם אבקת סוכר מעל