+

הכנת הבצק:

  • מרגרינה מחמאה בלו-בנד 200 גרם 280 גרם
  • סוכר 250 גרם
  • מלח 7 גרם
  • חלמונים 5 יחידות
  • וניל 1 יחידה
  • קמח 400 גרם
  • אבקת אפייה 20 גרם

הכנת המוס:

  • חמאה 33 גרם
  • חלב 145 מ"ל
  • מקל וניל 1 יחידה
  • סוכר 120 גרם
  • מלח 5 גרם
  • גבינה לבנה 600 גרם
  • שמנת מתוקה 600 מ"ל
  • ג'לטין 20 גרם
  • מים 100 מ"ל
  • קינמון 1 כפית
  • מלית קוביות תפוחים 1 יחידה
  1. הכנת הבצק:

    • מכינים בצק פריך ומכניסים לקירור למשך שעה
    • מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגול בעזרת תבנית הרינג. מחוררים מעט
    • אופים את הבצק בתוך הרינג ב-170 מעלות למשך 15-10 דקות

    * לכל עוגה נדרשים 2 בסיסי בצק פריך אפויים

  2. הכנת המוס:

    • מרתיחים בסיר חמאה, חלב ווניל
    • מוסיפים שוקולד מומס ומאחדים
    • בקערה נפרדת מערבבים: סוכר, מלח וגבינה לבנה, ומאחדים עם תערובת השוקולד
    • מקציפים שמנה מתוקה: 70%-80% הקצפה
    • משרים ג'לטין עם מים וממיסים
    • משווים טמפרטורה בין הג'לטין לתערובת הגבינה והשוקולד
  3. הרכבת העוגה:

    • על תחתית הבצק הפריך מורחים שכבת מילוי תפוחים בעובי 2 ס"מ
    • מוסיפים מעל שכבת מוס גבינה ושוקולד לבן
    • מניחים שכבה נוספת של בצק פריך כשהחלק השטוח והחלקכלפי מעלה
    • מעבירים למקפיא
    • לאחר ההקפאה הופכים את העוגה כך ששכבת התפוחים תמוקם למעלה
    • מוציאים מהרינג ומקשטים עם אבקת סוכר מעל
+