ספרינג רול וייטנאמי
דפי אורז שקופים ועדינים במילוי ירקות פריכים ורוטב אסייתי עשיר

רכיבים
הכנת המנה:
-
טופו 500 גרם
-
ביצים 8 יחידות
-
נבטים עבים 100 גרם
-
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות 1 יחידות
-
בצל ירוק חתוך גדול 2 יחידות
-
עלי נענע 40 עלים
-
עלי אורז 20 יחידות
הכנת רוטב שזיפים:
-
שמן שומשום 30 גרם
-
חומץ אורז 30 גרם
הכנת רוטב צ'ילי ולימון:
-
מיץ לימון 50 גרם
-
ג'ינג'ר כתוש 30 גרם
-
שומשום שחור 1 חופן
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- חותכים את הטופו לאצבעות ומבשלים ברוטב מדולל (יחס של אחד על אחד) במים כחמש דקות
- מכינים חביתה מהביצים, מצננים וחותכים לרצועות
- חותכים את הירקות ומסדרים בתבנית בעמדת העבודה
- משרים כל עלה אורזז במים פושרים למשך30-20 שניות ומעבירים למשטח עבודה. מורחים מעט רוטב על כל עלה
- מסדרים לרוחב רצועת חביתה, נתח טופו, מעט נבטים, בצל ירוק ופלפל אדום. מקפלים את שולי העלה כלפי המרכז ומגלגלים
- להגשה, מורחים במעט שמן שומשום וצורבים בעדינות בעזרת ברנר
-
הכנת רוטב שזיפים:
- מערבבים את כל הרכיבים יחד ומתקנים לפי הטעם
-
הכנת רוטב צ'ילי ולימון:
- מערבבים את כל הרכיבים יחד ומתקנים לפי הטעם