סלט עוף ומלפפונים תאילנדי
סלט קיצי רענן אשר ניתן להגישו גם עם מנת עוף

רכיבים
הכנת הרוטב - מתכון להכנת 1 ק"ג
-
מירין 200.0 גרם
-
חומץ אורז 150.0 גרם
-
גרעיני כוסברה 10.0 גרם
-
שום 20.0 גרם
-
נענע טריה 10.0 גרם
-
כוסברה טרייה 20.0 גרם
הכנת הסלט
-
בצל סגול פרוס כבוש במעט מלח ולימון 1.0 יחידות
-
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות 1.0 יחידות
-
מלפפון ירוק טרי 1.0 ק"ג
-
שומשום שחור 1.0 חופן
-
עלי כוסברה 1.0 חופן
-
חזה עוף טרי ונקי משומן לחלוטין 800.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת הרוטב - מתכון להכנת 1 ק"ג
- מרסקים למחית את הנענע, השום וגרעיני הכוסברה במעבד מזון. מערבבים היטב עם שאר החומרים ושומרים בקירור
-
הכנת הסלט
- מאדים את חזה העוף למשך 20 דקות בתנור במצב אדים או חולטים בסיר עם מים רותים ומצננים היטב. מפוררים את חזה העוף בעזרת הידיים ל-"חוטים"
- חוצים את המלפפונים לאורכם ומרוקנים מהגרעינים בעזרת כפית
- פורסים לסהרונים באלכסון, מערבבים בקערה בתוספת בצל סגול ופלפל אדום
- מתבלים ברוטב ומקשטים בשומשום שחור ועלי כוסברה