סלט ירקות ירוקים מאודים / מוקפצים

רכיבים
הכנת המנה:
-
שעועית ירוקה 200.0 גרם
-
שומר 200.0 גרם
-
פרחי ברוקולי 300.0 גרם
-
עלי תרד 150.0 גרם
-
גבעולי סלרי 100.0 גרם
-
בצל ירוק 150.0 גרם
-
אספרגוס טרי 200.0 גרם
-
שמן זית 50.0 גרם
-
שקדים פרוסים קלויים 50.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- פורסים את השומר
- לאחר שטיפה וחיתוך של הירקות, מסדריםאת כל הירקותבתבנית גסטרונום מחוררת בשכבה אחת, כל סוג בנפרד
- מחממים תנור במצב אדים ל-100 מעלות, מאדים את הירקות אידוי קצר כ- 3-5 דקות ומקררים מיד במי קרח
- מערבבים את הירקות הקרים עם שמן זית ורוטב לימון ושמן זית
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם שקדים פרוסים קלויים לקישוט
- ניתן להגיש קר או חם
- ניתן לגוון ולהחליף את מגוון הירקות בקולרבי, כרוב לבן, זוקיני, עלי מנגולד, אפונה ופול ירוק