תפריט

רכיבים

+

לפתן תפוחים - הכנה

  • תפוחים חתוכים לקוביות קטנות 7.0 כוסות
  • מיץ לימון 1.0 גרם
  • חמוציות מיובשות 1.0 כוסות
  • סוכר חום 120.0 גרם
  • חמאה 60.0 גרם
  • חומץ בן יין אדום 2.0 גרם
  • פלפל אנגלי 5.0 גרם
  • ג'ינג'ר טרי קצוץ 0.2 כפית
  • קינמון טחון 0.3 כפית
  • הל טחון 0.3 כפית

רוטב וניל עם הל

הרכבת הסיגרים

  • עלי סיגר, חתוכים לחצי באלכסון 12.0 יח'
  • לפתן תפוחים לפי המתכון
  • ביצה טרופה 1.0 יחידה

...

הוראות הכנה

  1. לפתן תפוחים - הכנה

    מערבבים את קוביות התפוחים עם מיץ לימון. ממיסים את החמאה עם סוכר, חומץ ותבלינים. מוסיפים תפוחים וחמוציות. מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מצטמצם, 10–15 דקות. מקררים ושומרים.
  2. רוטב וניל עם הל

    מערבבים הל עם חלב. מכינים פודינג לבן בטעם וניל 'קארט ד'אור' בהתאם להוראות האריזה תוך שימוש בחלב עם ההל. מערבבים שמנת מתוקה מוקצפת עם פודינג מוכן ביחס של 1 קצפת ל2- פודינג
  3. הרכבת הסיגרים

    פורסים עלה חצוי של סיגר על שולחן כשהצד הארוך לכיוונכם. מברישים בביצה טרופה. מניחים כ2- כפות לפתן תפוחים על העלה ומקפלים ומגלגלים כמו סיגרים או אגרול. מקררים עד להגשה
  4. הכנת הסיגרים

    מחממים שמן בסיר בעל תחתית עבה עד ל163- מעלות. עומק השמן צריך להיות 7.5–10 סנטימטר. מכניסים 3–4 כפות סוכר לתוך השמן החם. משגיחים בזהירות וממתינים עד שהסוכר נמס ושוליו מתחילים להפוך את צבעם לחום. מוסיפים 3–6 סיגרים לשמן עם הסוכר. מטגנים את הסיגרים תוך ערבוב לכיוון תחתית הסיר ככל האפשר. במהלך הטיגון הסיגרים יספגו את הסוכר והוא יתקרמל על צדם החיצוני. כשהסיגרים מכוסים בציפוי הסוכר ומגיעים לצבע זהוב-חום כהה, מוציאים אותם לרשת ייבוש. חשוב למנוע מגע בין הסיגרים על הרשת אחרי הטיגון. חוזרים על התהליך עם יתר הסיגרים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מניחים להם להתקרר מעט כך שהם עדיין חמימים )הם רותחים כשמוציאים אותם לראשונה(, ומגישים מייד עם רוטב וניל עם הל בצד לטבילה
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט