סטייק אנד אג
כריך אמריקאי קלאסי של פרוסות בקר דקות עם ביצת עין ומגוון רטבים

רכיבים
הכנת המנה:
-
ביצה 10.0 יחידה
-
חסת אייסברג 300.0 גרם
-
פרוסות עגבנייה 30.0 יחידות
-
מלפפוני קורניש חצויים 30.0 יחידות
-
טבעות בצל פריך - לפי מתכון 50.0 יחידות
-
שליש בגט 10.0 יחידה
-
פרוסות אנטריקוט דקיקות 1.5 ק"ג
הכנת טבעות בצל פריך:
-
בצל לבן פרוס 0.5 ק"ג
-
קמח 250.0 גרם
-
מלח 10.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- מתבלים את פרוסות האנטריקוט במלח ופלפל וצולים על הפלנצ'ה
- במקביל מכינים ביצת עין
- מחממים את פרוסות הבאגט על הפלנצ'ה או במסוע
- מורחים על תחתית הבאגט שכבה נדיבה של איולי שום ומעל מניחים את החסה, פרוסות העגבנייה, מלפפוני הקורניש, פרוסות האנטריקוט והבצל הפריך
- מזלפים איולי שום על הכריך, מניחים את ביצת העין מעל כל יתר המרכיבים ומגישים
-
הכנת טבעות בצל פריך:
- ממליחים את הקמח. מקמחים את טבעות הבצל
- מעבירים את הבצל המקומח לקערת מים לקשירת התערובת, מסננים מהנוזלים ומעבירים בשנית אל קערת הקמח לקימוח נוסף
- חוזרים על התהליך פעם נוספת (סה"כ 3 פעמים)
- מטגנים עד להזהבה