רכיבים
הכנת המנה:
-
שוקי עוף 2.5 ק"ג
-
גרגירי חומוס מבושלים 0.5 ק"ג
-
פלפל אנגלי 20.0 גרם
-
מוסקט טחון 1.0 כפית
-
עלי דפנה 6.0 יחידות
-
בצל 1.0 ק"ג
-
???
-
???? ???? ????
קישוט המנה:
-
פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך בצורה אלכסונית 2.0 יחידות
-
סומק 1.0 כפות
-
צרור בצל ירוק חתוך בצורה אלכסונית 1.0 יחידות
-
צרור פטרוזיליה ללא גבעול 1.0 יחידות
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות עבות
- חותכים את קצוות השוקיים בעזרת סכין מקצועית
- מרתיחים 5 ליטר מים בסיר
- מוסיפים את הבצל, השוקים, הפלפל האנגלי והמוסקט ומבשלים כשעה. מוסיפים את החומוס המבושל ומבשלים חצי שעה נוספת
- מעבירים את הנוזלים בלבד לסיר רחב ונמוך ומוסיפים את הפתיתים
- מבשלים תוך כדי ערבוב כ-8-7 דקות עד שהפתיתים מתרככים
- מוסיפים את השוקיים, הבצל והחומוס שנותרו בסיר הבישול, ומערבבים בעדינות כדי שהשוקיים לא יפרקו
-
קישוט המנה:
- מומלץ להשרות את הרכיבים במי קרח לטובת החוזק והמראה המבריק
- מגישים בכלי רחב ונמוך למרכז השולחן ומקשטים בסומק, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק וצ'ילי