+

הכנת הלביבות:

הרכבת המנה והגשה:

  1. הכנת הלביבות:

    • חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק, מאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה, מוסיפים בצל מאודה, טחינה גולמית וקמח חומוס. מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחלופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת תבשיל עדשים שחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם מצננים ומקלפים, חותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי, מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה

  3. הרכבת המנה והגשה:

    • מניחים רינג בקוטר 10 ס"מ במרכז הצלחת, יוצקים לתוכו את העדשים החמות ומהדקים מעט
    • מסירים את הרינג ומניחים על העדשים שלוש לביבות חמות
    • מקשטים עם סילוף של רוטב לימון שמן זית וכוסברה, ומניחים צרור עלי כוסברה מעל
+