+

הכנת הלביבות

  • שום כתוש 25 גרם
  • קמח חומוס 200 גרם
  • טחינה גולמית
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל אנגלי טחון 0.5 כפית
  • כמון
  • פרורי לחם קנור 200 גרם
  • שמן סויה
  • דלורית קלופה ללא גרעינים 1.5 ק"ג
  • בצל 200 גרם

הכנת העדשים השחורות:

הגשה והרכבת המנה:

  1. הכנת הלביבות

    • חותכם את הדלורית לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור במצב משולב בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות עד לריכוך מלא ומצננים
    • קוצצים את הבצל דק, מאדים במחבת עם מעט שמן ומצננים
    • בקערה מועכים את הדלורית למרקם גס של פירה, מוסיפים את הבצל המאודה, טחינה גולמית וקמח החומוס
    • מתבלים במלח, פלפל, פלפל אנגלי ומעט כמון
    • מעבדים למסה אחידה המתאימה ליצירת לביבות במידה הצורך מוסיפים מים או לחילופין ניתן להוסיף פרורי לחם כדי להקשות את המסה
    • יוצרים לביבות, מצפים בפרורי לחם ומטגנים טיגון קצר במחבת עם שמן רדוד או בצ'יפסר
  2. הכנת העדשים השחורות:

    • מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד לריכוך כ-20 דקות. יש להקפיד לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו
    • במקביל צולים את הפלפלים בתנור חם מצננים ומקלפים. חותכים לקוביות
    • קוצצים את הבצל הסגול
    • מחממים סיר עם שמן זית, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הפלפל הצלוי
    • מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים, מוסיפים רוטב לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל
    • שומרים חם להגשה
  3. הגשה והרכבת המנה:

    • ממלאים פיתה טרייה עם תבשילי העדשים והפלפלים
    • מוסיפים את לביבות הדלורית ומסיימים עם רוטב לימון שמן זית וכוסברה, טחינה ועלי כוסברה טרייה

+