כפתורי פבלובה עם קרם וניל
נשיקות מרנג עם קרם וניל עשיר בתוספת פירות יער

רכיבים
מתכון להכנת מרנג שוויצרי:
-
חלבון ביצה 1 ליטר
-
סוכר 2 ק"ג
מתכון להכנת שטרויזל קוקוס:
-
מרגרינה מחמאה 2 ק"ג
-
שקדים טחונים 1.6 ק"ג
-
קורנפלור 800 גרם
-
מלח 1 כפית
-
קמח 800 גרם
-
סוכר דמררה 2 ק"ג
-
קוקוס לבן 1.6 ק"ג
מתכון להכנת קרם דיפלומט:
-
קרם מילוי מוכן בטעם וניל 600 גרם
-
מים קרים 1 ליטר
-
אבקת קרם פטיסייר 200 גרם
-
קצפת צמחית 2 ליטר
הרכבת המנה:
-
מרנג שוויצרי 1 יחידה
-
קרם דיפלומט - על פי מתכון 1 יחידה
-
שטרויזל קוקוס 1 יחידה
-
אבקת סוכר 100 גרם
הוראות הכנה
-
מתכון להכנת מרנג שוויצרי:
- מחממים סיר עם מים רותחים על אש נמוכה
- מערבבים בקערה את החלבון והסוכר ומניחים מעל הסיר, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לחום של 60 מעלות
- מעבירים את התערובת החמה לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב ומבריק
- בעזרת שק זילוף מזלפים "כפתורי פבלובה" על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- אופים בחום של 80 מעלות עד לייבוש מוחלט ומצננים
-
מתכון להכנת שטרויזל קוקוס:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים סוכר ומחמאה עד לקבלת מסה חלקה
- מערבבים בקערה את כל המוצרים היבשים ומוסיפים למיקסר לקבלת מרקם פירורי
- אופים בחום של 180 מעלות עד לגוון זהוב ומצננים
-
מתכון להכנת קרם דיפלומט:
- מקציפים בקערת מיקסר קצפת פלייבורייט, מים קרים ואבקת קרם פטיסייר עד לקבלת קרם יציב מוקצף
- טורפים שליש מהקרם המוקצף לתוך קרם הוניל ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקרם המוקצף, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
-
הרכבת המנה:
- מפזרים על צלחת פירורי שטרויזל
- מזלפים מעל נקודה של קרם וניל ומניחים כפתור של מרנג
- מפזרים מסביב פירות יער עטופים ברוטב תות שדה ומפזרים אבקת סוכר