טמפורה פילה סלמון ברוטב רומסקו קטאלאני

רכיבים
הכנת רוטב רומסקו:
-
עגבניות 200 גרם
-
שום 50 גרם
-
פלפל אדום יבש לא חריף 50 גרם
-
אגוזי לוז 150 גרם
-
שקדים 150 גרם
-
מלח 10 גרם
-
פלפל 10 גרם
-
חומץ בן יין אדום 30 גרם
הכנת דג:
-
פילה סלמון או מוסר ים 500 גרם
-
בלילת טמפורה 1 ק"ג
-
שמן עמוק לטיגון
הוראות הכנה
-
הכנת רוטב רומסקו:
- צולים חצאי עגבניות וראשי שוםעל מגש התנור
- משרים את הפלפלים היבשים במים חמים למשך כ-30 דקות. לאחר מכן עם סכין קטנה מוציאים את ציפת הפלפלים. משתמשים בבשר הפלפלכדי לתת צבע וטעם
- קולים אגוזי לוז ושקדים
- מערבבים את כל המרכיבים ומערבלים במיקסר
- מוסיפים מלח, פלפל וחומץ. צריך להתקבל רוטב במרקם דומה לפסטו אדום
-
הכנת דג:
- עוטפים נתחי דג בבלילת טמפורה
- מטגנים בשמן עמוקאת נתחי פילה הדג בציפוי טמפורה
-
הרכבת המנה:
- מורחים רוטב רומסקו על הצלחת ומניחים מעל את נתחי הדג המטוגנים