חזה עוף צלוי עם תרד מוקפץ ועגבניות שרי צלויות בפרזנטציה קלאסית
ההשראה לצילחות הזה היא ההגשה הצרפתית הקלאסית של חזה ברווז או חזה יונה: הנתח פרוס לאורך, כאשר דווקא הצד הפנימי פונה לכיוון הסועד. בדרך זאת נחשף בשרו העדין של העוף ואפשר להתרשם עד כמה הוא עסיסי ולא יבשושי. התרד החלוט נמצא מתחת לנתחים, הרוטב והפיסטוקים מפוזרים בעדינות על גבי הנתח. הגלדים הפנימיים והקטנים של בצלים שעברו חריכה קלה וקיבלו שוליים שחומים מוסיפים יופי למנה האלגנטית הזאת, המוגשת, כמקובל במסעדנות הקלאסית, על צלחת לבנה גדולה.

רכיבים
הכנת העוף:
-
חזה עוף נקי ללא פילה 2.0 ק"ג
-
מלח
-
פלפל שחור
-
סומק 1.0 כפות
-
שמן זית
הכנת הירקות:
-
עגבניות שרי 1.5 ק"ג
-
עלי תרד 1.5 ק"ג
-
בצל סגול 500.0 גרם
הכנת הרוטב:
הרכבת המנה:
-
פיסטוק מקולף קלוי 40.0 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת העוף:
- מורחים את חזה העוף בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ומעט סומק
- צולים על גריל או פלנצ'ה, ניתן לבצע צריבה (סגירה) לפני הסרוויס ולהשלים צלייה בתנור בעת ההזמנה
-
הכנת הירקות:
- מתבלים לכל מנה 5-3 עגבניות שרי וחצי בצל סגול במלח, פלפל ומעט שמן זית וצולים בתנור חם למשך 12-10 דקות
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים את התרד עד לריכוך
-
הכנת הרוטב:
- מערבבים רוטב לימון ושמן זית עם מעט סומק. אורזים בבקבוק לחיץ
-
הרכבת המנה:
- מסדרים בצלחת שתי ערמות של תרד מוקפץ חם, חוצים את חזה העוף הצלוי לחצי לאורכו ומציבים כל חצי על ערמת התרד עם החתך כלפי מעלה
- מפרקים את הבצל לגלדים ומפזרים על הצלחת
- מניחים את עגבניות השרי הצלויות בין נתחי העוף ומזלפים רוטב על פני המנה
- מקשטים בפיסטוק קלוי ושבור