+

הכנת העוף:

  • חזה עוף נקי ללא פילה 2 ק"ג
  • מלח
  • פלפל שחור
  • סומק 1 כפות
  • שמן זית

הכנת הירקות:

  • עגבניות שרי 1.5 ק"ג
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • עלי תרד 1.5 ק"ג
  • בצל סגול 500 גרם

הכנת הרוטב:

הרכבת המנה:

  • פיסטוק מקולף קלוי 40 גרם
  1. הכנת העוף:

    • מורחים את חזה העוף בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ומעט סומק
    • צולים על גריל או פלנצ'ה, ניתן לבצע צריבה (סגירה) לפני הסרוויס ולהשלים צלייה בתנור בעת ההזמנה
  2. הכנת הירקות:

    • מתבלים לכל מנה 5-3 עגבניות שרי וחצי בצל סגול במלח, פלפל ומעט שמן זית וצולים בתנור חם למשך 12-10 דקות
    • מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים את התרד עד לריכוך
  3. הכנת הרוטב:

    • מערבבים רוטב לימון ושמן זית עם מעט סומק. אורזים בבקבוק לחיץ
  4. הרכבת המנה:

    • מסדרים בצלחת שתי ערמות של תרד מוקפץ חם, חוצים את חזה העוף הצלוי לחצי לאורכו ומציבים כל חצי על ערמת התרד עם החתך כלפי מעלה
    • מפרקים את הבצל לגלדים ומפזרים על הצלחת
    • מניחים את עגבניות השרי הצלויות בין נתחי העוף ומזלפים רוטב על פני המנה
    • מקשטים בפיסטוק קלוי ושבור
+