+

הכנת העוף:

  • חזה עוף נקי ללא פילה 2 ק"ג
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן סויה
  • סומק 1 כפות

הכנת הירקות:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן סויה
  • עלי תרד 1.5 ק"ג
  • עגבניות שרי 1.5 ק"ג

הכנת הרוטב:

  1. הכנת העוף:

    • מתבלים את חזה העוף במלח, פלפל ומעט סומק. מזלפים מעט שמן
    • צולים על גריל פסים צלייה קצרה משני הצדדים ומבדרים בתבנית גסטרונום
    • משלימים צלייה בתנור בחום בינוני של 170 מעלות למשך כ-12-10 דקות
  2. הכנת הירקות:

    • מתבלים את עגבניות השרי במעט שמן, מלח ופלפל וצולים בתנור חם למשך 20 דקות
    • חוצים את הבצלים הסגולים לחצאים או רבעים בהתאם לגודל הבצל, מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן וצולים בתנור חם למשך 20 דקות
    • עבור התרד מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים את התרד למשך מספר דקות עד לריכוך
  3. הכנת הרוטב:

    • מערבבים את רוטב הלימון ושמן הזית עם הסומק. אורזים בבקבוק לחיץ להגשה

  4. הרכבת המנה:

    • מניחים במרכז כלי ההגשה כף של תרד מוקפץ, מניחים ליד 8-7 עגבניות שרי צלויות ואת הבצל הצלוי
    • מניחים ליד את חזה העוף הצלוי ומזלפים מעל רוטב לימון ושמן זית
+