+

הכנת קציצות ההמבורגר:

  • שעועית שחורה מבושלת וטחונה במטחנת בשר 250 גרם
  • עדשים כתומות מבושלות 325 גרם
  • עדשים שחורות מבושלות 200 גרם
  • שיבולת שועל טחונה 125 גרם
  • בצל עייף - על פי מתכון 100 גרם
  • פלפל אדום קלוי, קלוף וקצוץ 125 גרם
  • פטריות פורטבלו קצוצות ומוקפצות 125 גרם
  • סלרי אמריקאי קצוץ 75 גרם
  • קמח אורז 100 גרם
  • אבקת קקאו 10 גרם
  • כמון 3 גרם
  • מלח 10 גרם
  • פלפל שחור גרוס 2 גרם

הכנת מנת ההמבורגר:

  • לחמניית המבורגר 1 יחידות
  • קציצת קטניות טבעונית - על פי מתכון 1 יחידה
  • פרוסות אבוקדו דקות 4 יחידות
  • סלט דודו - על פי מתכון 50 גרם
  • חסת אייסברג 20 גרם
  • טבעות בצל סגול 2 יחידות
  • טחינה מוכנה 45 גרם

הכנת סלט דודו:

  1. הכנת קציצות ההמבורגר:

    • מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה עד לקבלת מסה אחידה ויציבה
    • יוצרים קציצות בגודל 170 גרם ברינג תואם
  2. הכנת מנת ההמבורגר:

    • צולים את הקציצה על הפלנצ'ה, מכוסה בפעמון
    • מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע
    • מסדרים את החסה וטבעות הבצל הסגול על תחתית הלחמנייה
    • מניחים את הקציצה על הירקות
    • מסדרים מניפת אבוקדו מעל הקציצה, מניחים סלט דודו מעל ומזלפים טחינה
  3. הכנת סלט דודו:

    • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומגישים
+