דניס מטוגן ברוטב צ'ילי וסויה סיני
מנת דג מטוגן ופריך המשתלבת נהדר עם רוטב סויה וצי'לי מתוק

רכיבים
הכנת הרוטב - מתכון להכנת 1 ק"ג
-
מיץ לימון 100.0 גרם
הכנת המנה
-
דניס במשקל 550-600 גרם 10.0 יחידות
-
קורנפלור 500.0 גרם
-
בצל סגול 2.0 יחידות
-
בצל ירוק 4.0 יחידות
-
לימון 1.0 יחידות
-
פלפל צ'ילי אדום טרי 3.0 יחידות
-
שיני שום פרוסות דק פריכות מטוגנות בנפרד לקישוט 10.0 יחידות
הוראות הכנה
-
הכנת הרוטב - מתכון להכנת 1 ק"ג
- מערבבים את כל המרכיבים ושומרים בקירור. להגשה, מומלץ לחמם אך ניתן להגיש גם בטמפרטורת החדר
-
הכנת המנה
- חורצים בעזרת סכין חדה את הדג, מקמחים את שני צדי הדג בקורנפלור (קמח תירס לבן), ומטגנים בשמן עמוק למשך 4-5 דקות בחום בינוני (170-180 מעלות)
- מכינים את הסלט לקישוט - חותכים בצל סגול לרצועות דקות, רצועות קליפות לימון דקות, צ'ילי חריף אדום טרי חתוך לג'וליאנים ובצל ירוק. פורסים שיני שום ומטגנים בשמן עמוק עד לפריכות ומצננים
- מגישים על צלחת מוארכת בתחתית וסלט קטן לקישוט