בול ים תיכוני עם קוסקוס דורום, גרגירי חומוס ואריסה

רכיבים
הכנות:
-
עדשים שחורות מבושלות 500 גרם
-
שומר חתוך לרבעים 1 ק"ג
-
בצל סגול חתוך לרבעים 1 ק"ג
אופן הכנת תבשיל גרגירי חומוס עם אריסה ופולפה:
-
גרגירי חומוס מבושלים 1 ק"ג
-
אריסה מרוקאית 100 גרם
אופן הכנת חזה העוף או הפרגית:
-
חזה עוף 1.5 ק"ג
-
רוטב ויניגרט עם שמן זית, לימון וסומק הלמנ'ס מיכל 5 ק"ג 500 גרם
אופן סידור המנה:
-
רוטב ויניגרט צ'ילי הדרים הלמנ'ס מיכל 5.1 ק"ג 500 גרם
-
טחינה מוכנה 500 גרם
-
פטרוזיליה / טבעות בצל ירוק
הוראות הכנה
-
הכנות:
- מבשלים את הקוסקוס והעדשים
- חותכים לרבעים את השומר והבצל הסגול וצולים בתנור
-
אופן הכנת תבשיל גרגירי חומוס עם אריסה ופולפה:
- מבשלים את החומוס מראש
- מחממים סיר עם שמן, מוסיפים שום פרוס ומטגנים קלות
- מוסיפים רוטב עגבניות פולפה ומתבלים עם אריסה, מלח ופלפל
- מוסיפים את החומוס, טועמים ומשפרים טעמים
-
אופן הכנת חזה העוף או הפרגית:
- משרים קוביות חזה עוף או פרגיות במרינדת רוטב שמן זית, לימון וסומק "הלמנ'ס", מלח ופלפל שחור גרוס (ניתן להוסיף מעט פפריקה למישרה)
- צולים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות
-
אופן סידור המנה:
- מסדרים את המנה בקערה בהתאם לתמונה (קוסקוס, עדשים, עוף, תבשיל גרגירי חומוס, וירקות)
- להשלמת טעמי המנה יש להשתמש במגוון הרטבים (מומלץ להשתמש בבקבוקים לחיצים)
- לקישוט מפזרים פטרוזיליה / טבעות בצל ירוק