+

הכנות:

  • עגבניות שרי חצויות 1 ק"ג
  • בצל סגול פרוס דק 700 גרם
  • בצל סגול חתוך לרבעים 2 ק"ג

אופן הכנת תבשיל גרגירי החומוס:

אופן הכנת שווארמה / תבשיל בשר טחון (בתיבול מזרחי):

  • שווארמה 1.5 ק"ג
  • בהרט / כמון
  • פפריקה
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן סידור המנה:

  • טחינה מוכנה 500 גרם
  • פלח לימון / פטרוזיליה / טבעות פלפל חריף
  1. הכנות:

    • מבשלים את הפתיתים
    • חותכים את הבצל הסגול לרבעים וצולים בתנור
    • חוצים את עגבניות השרי ומערבבים עם סהרוני בצל סגול
  2. אופן הכנת תבשיל גרגירי החומוס:

    • מבשלים את החומוס מראש
    • מחממים סיר עם שמן, מוסיפים שום פרוס ומטגנים קלות
    • מוסיפים את החומוס, מתבלים עם רוטב ויניגרט שמן זית, לימון וסומק "הלמנ'ס" ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
  3. אופן הכנת שווארמה / תבשיל בשר טחון (בתיבול מזרחי):

    • מחממים מחבת עם שמן, מטגנים שום ובצל לבן
    • מוסיפים את הבשר הטחון / שווארמה ומבשלים
    • מוסיפים תיבול של בהרט או כמון, פפריקה אדומה וכורכום ומבשלים מספר דקות
    • משפרים טעמים עם מלח ופלפל שחור
  4. אופן סידור המנה:

    • מסדרים את המנה בקערה בהתאם לתמונה (פתיתים, תבשיל גרגירי החומוס, שווארמה וירקות)
    • להשלמת טעמי המנה יש להשתמש במגוון הרטבים (מומלץ להשתמש בבקבוקים לחיצים)
    • לקישוט מוסיפים את פלח הלימון / פטרוזיליה / טבעות פלפל חריף