בול אותנטי עם שווארמה, פתיתים מחיטה מלאה, גרגירי חומוס ועגבניות שרי

רכיבים
הכנות:
-
עגבניות שרי חצויות 1.0 ק"ג
-
בצל סגול פרוס דק 700.0 גרם
-
בצל סגול חתוך לרבעים 2.0 ק"ג
אופן הכנת תבשיל גרגירי החומוס:
-
גרגירי חומוס מבושלים 2.0 ק"ג
-
רוטב ויניגרט עם שמן זית, לימון וסומק הלמנ'ס מיכל 5 ק"ג 500.0 גרם
-
פלפל שחור
-
מלח
אופן הכנת שווארמה / תבשיל בשר טחון (בתיבול מזרחי):
-
שווארמה 1.5 ק"ג
-
בהרט / כמון
-
פפריקה
-
כורכום
אופן סידור המנה:
-
טחינה מוכנה 500.0 גרם
-
פלח לימון / פטרוזיליה / טבעות פלפל חריף
הוראות הכנה
-
הכנות:
- מבשלים את הפתיתים
- חותכים את הבצל הסגול לרבעים וצולים בתנור
- חוצים את עגבניות השרי ומערבבים עם סהרוני בצל סגול
-
אופן הכנת תבשיל גרגירי החומוס:
- מבשלים את החומוס מראש
- מחממים סיר עם שמן, מוסיפים שום פרוס ומטגנים קלות
- מוסיפים את החומוס, מתבלים עם רוטב ויניגרט שמן זית, לימון וסומק "הלמנ'ס" ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
-
אופן הכנת שווארמה / תבשיל בשר טחון (בתיבול מזרחי):
- מחממים מחבת עם שמן, מטגנים שום ובצל לבן
- מוסיפים את הבשר הטחון / שווארמה ומבשלים
- מוסיפים תיבול של בהרט או כמון, פפריקה אדומה וכורכום ומבשלים מספר דקות
- משפרים טעמים עם מלח ופלפל שחור
-
אופן סידור המנה:
- מסדרים את המנה בקערה בהתאם לתמונה (פתיתים, תבשיל גרגירי החומוס, שווארמה וירקות)
- להשלמת טעמי המנה יש להשתמש במגוון הרטבים (מומלץ להשתמש בבקבוקים לחיצים)
- לקישוט מוסיפים את פלח הלימון / פטרוזיליה / טבעות פלפל חריף