אל אסאדור
המבורגר בנוסח דרום אמריקאי עם אסאדו, צ'ימצ'ורי וספייסי מיונז

רכיבים
הכנת האסאדו:
-
נתח שפונדרה ללא עצם 1 ק"ג
-
פלפל שאטה גרוס 10 גרם
-
מלח גס 10 גרם
-
שמן זית 50 גרם
-
טימין טרי קצוץ 20 גרם
-
מחטי רוזמרין קצוצות 10 גרם
הכנת מנת ההמבורגר:
-
קציצת המבורגר 10 יחידה
-
לחמניית המבורגר 10 יחידות
-
פרוסות עגבנייה 20 יחידות
-
מדליוני בצל סגול צלויים 20 יחידה
-
חסת אייסברג קצוצה 200 גרם
-
פרוסות מלפפון חמוץ 20 פרוסות
הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי:
-
פלפל אדום קצוץ 1 יחידה
-
פלפל צהוב קצוץ 1 יחידות
-
פלפל ירוק חריף קצוץ 1 יחידה
-
בצל סגול קצוץ 1 יחידות
-
שיני שום קצוצות 3 יחידות
-
פטרוזיליה קצוצה 200 גרם
-
כוסברה קצוצה 200 גרם
-
בצל ירוק קצוץ 2 יחידות
-
חומץ בן יין אדום 50 גרם
-
שמן זית 100 גרם
-
מלח 10 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת האסאדו:
- מערבבים את שמן הזית, הטימין, הרוזמרין, המלח ופלפל השאטה למשרה סמיך
- משרים את נתח השפונדרה במשרה למשך 12 שעות
- עוטפים את נתח השפונדרה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום
- צולים בתנור בחום של 160 מעלות במשך שעתיים וחצי ומצננים
- פורסים בעזרת פורסת את נתח האסאדו לפרוסות דקות
-
הכנת מנת ההמבורגר:
- צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את פרוסות האסאדו ואת מדליוני הבצל הסגול על פלנצ'ה
- מחממים את הלחמניה על פלנצ'ה או במסוע
- מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ על תחתית הלחמניה. מניחים את ההמבורגר על הירקות
- מזלפים ספייסי מיו על ההמבורגר
- מניחים את מדליוני הבצל על הרוטב, עליהם את נתחי האסאדו ומעל את רוטב הצ'ימיצ'ורי
-
הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי:
- מערבבים בקערה את כל רכיבי המתכון ומשרים במשך יום שלם לפחות לפני ההגשה