רכיבים
אופן הכנת האוסובוקו:
-
כתף טלה פרוס עם העצם 2.5 ק"ג
-
טימין טרי 30.0 גרם
-
סלרי 100.0 גרם
-
שמן סויה 200.0 גרם
-
בצל 300.0 גרם
-
???? ?????
-
???
אופן הכנת הירקות הצלויים:
-
עגבניות שרי 500.0 גרם
-
זוקיני 500.0 גרם
-
שומר 500.0 גרם
-
שיני שום קלופות 100.0 גרם
-
שמן זית 40.0 גרם
-
טימין טרי 20.0 גרם
-
???? ???? ????
הוראות הכנה
-
אופן הכנת האוסובוקו:
- מחממים שמן במחבת
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל
- צולים את הבשר במחבת להשחמה ומעבירים לתבנית גסטרונום, ובמקביל מרתיחים 2 ליטר מים בסיר בתוספת ציר בקר
- מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והטימין ומבשלים כ-15 דקות
- מוסיפים רוטב שום ודבש ופולפה, ומבשלים מספר דקות נוספות
- יוצקים את הרוטב על הבשר, מכסים ואופים בתנור במצב משולב ב-170 מעלות למשך שעתיים
-
אופן הכנת הירקות הצלויים:
- חותכים את השומר לפלחים, חוצים את הזוקיני לאורכו וחותכים לשניים
- מנתקים את העגבניות מהגבעול
- מתבלים את הירקות במלח, פלפל, טימין, מעט שמן זית ושיני שום שלמות
- מסדרים על תבנית גסטרונום בשכבה אחת וצולים בתנור בחום של 180 מעלות במצב יבש למשך 15 דקות
-
הרכבת המנה:
- מסדרים בכלי רחב בצד אחד את הירקות הצלויים, ובצד השני את נתחי האוסובוקו עם מעט רוטב מעל
- מומלץ להגיש עם אורז