תפריט

להלן רשימת טיפים שאספנו עבורכם לייעול העבודה והפחתת הפחתים. יישמו אותם להשגת תוצאות מהירות ולאחר מכן השתמשו בסט הכלים המלא כדי לחסוך אפילו יותר!

חומרי גלם מקולקלים, שלב ההכנות וחזרת מזון מצלחות הסועדים הם המקורות העיקריים להיווצרות פחתים במטבח. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להפחית את כמויות פסולת המזון: 

פחתים ממזון שהתקלקל:

  • יש לתכנן תחזית הזמנות באופן מדוייק. וודאו שאתם מתחשבים בהיסטוריית הזמנות, אירועים מתוכננים ועונתיות. אל תבצעו "הזמנות אוטומטיות".
  • צרו מנות ספיישל בהן ניתן להשתמש בחומרי גלם בעלי תוקף קצר או שעלולים להתקלקל בקרוב.
  • זהו את חומרי הגלם העיקריים בתפריט. וודאו שאתם משתמשים באותם חומרי גלם בכמה שיותר מנות.
  • עודדו את צוות העובדים לבצע בקרת מלאי חומרי גלם באופן קבוע ולבצע את ההזמנות בהתאם למלאי הקיים. 

פחתים בשלב ההכנות:

  • חיתוכי פירות וירקות מהווים מרכיב משמעותי מהפסולת. יש לוודא חיתוך מדוייק שמנצל את רוב המזון.
  • השתמשו בחומרי גלם מקצועיים שניתן לאחסנם זמן רב יותר ולהשתמש בהם במהירות וביעילות בתהליך הכנת המזון.
  • הקפידו על מדידת הפסולת משלב ההכנות באופן קבוע על ידי הצוות. יש להעביר את המסר כי יצירת פחתים אשר ניתן היה להימנע מהם, בתהליך עבודה נכון יותר, אינה מקובלת. 

פחתים מצלחות הסועדים: 

כאשר סועד מזמין מנת פיש אנד צ'יפס, כמה גרם מנת דג הוא מקבל? חשוב לזכור כי מנה גדולה מידי, מגיעה לעתים קרובות לפח האשפה. דיוק בגודל המנות הוא מפתח לצמצום פחתים והגדלת רווחיות!

  • קבעו את הגודל האופטימלי של המנה.
  • וודאו כי לצוות המטבח יש את המתכון המדוייק לתמוך בגודל האופטימלי של המנה

במידה ותפעלו לפי הטיפים הללו, תוכלו להקטין את "העלויות הנסתרות" של הפחתים ולנהל עסק רווחי ומצליח יותר וגם לעזור בהפחתת הפסולת והשפעתה השלילית על כדור הארץ. 

מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט