תפריט
נקודות יו-שף

למזון יש "טביעת עקב" פחמנית גדולה. הגידול, הקציר והקטיף, השינוע, העיבוד, האריזה, המכירה וההכנה של זמון הם תהליכים עתירי אנרגיה, וכתוצאה מכך יש להם השפעה משמעותית מאוד על כדור הארץ. אי לכך, פסולת היא נושא חם על סדר היום הציבורי והפוליטי כיום. קיימות כמויות אדירות של פסוחת בעולם וחייבים לטפל בבעיה.

מעבר להיבט הגלובלי של פסולת המזון, ההשלכות הכלכליות יכול לגזור גורל של עסק: האם יצליח או שמא ייכשל.

עלות הפסולת עצמה היא הדבר הראשון שעולה בדעתנו. זהו מחירו של הפריט שעלינו לזרוק לאשפה מפני שפג תוקפו. אולם, עלינו לתת את הדעת לא רק לעלות המזון המושלך לאשפה:

  • בזבוז העבודה שהושקעה בהכנת הפריטים.
  • בזבוז האנרגיה שהושקעה במשלוח, בשימור ובהכנה.
  • הכנסות אבודות בגלל הפסד עלויות עבודה, אנרגיה ומזון. 
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט