+

הכנת המנה:

  • לחמניית המבורגר בסגנון בריוש 10 יחידה
  • קציצת המבורגר 10 יחידה
  • עלי רוקט 200 גרם
  • פרוסות מלפפון חמוץ 20 יחידות
  • טבעות בצל פריך - לפי מתכון 50 יחידות
  • פטריות ירדן חתוכות ז'וליאן 200 גרם
  • פטריות שימאג'י 200 גרם
  • פטריות פורטובלו חתוכות לשישיות 200 גרם
  • פטריות שמפניון חצויות 200 גרם
  • איולי כמהין - לפי מתכון 450 גרם

הכנת טבעות בצל פריך:

  • בצל לבן פרוס ומופרד לטבעות 0.5 ק"ג
  • קמח 250 גרם
  • מלח 10 גרם

הכנת איולי כמהין:

  1. הכנת המנה:

    • צולים את ההמבורגר למידה הרצויה
    • במקביל, צולים את תערובת הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים את טבעות הבצל
    • מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע
    • מסדרים את עלי הרוקט, פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ על תחתית הלחמנייה. מוסיפים מעל את קציצת ההמבורגר ועליה מזלפים איולי כמהין
    • מניחים את הפטריות הצלויות על האיולי ומעל את טבעות הבצל הפריך
  2. הכנת טבעות בצל פריך:

    • ממליחים את הקמח. מקמחים את טבעות הבצל
    • מעבירים את הבצל המקומח לקערת עם מים לקשירת התערובת, מסננים מהנוזלים ומעבירים בשנית אל קערת הקמח לקימוח נוסף
    • חוזרים על התהליך פעם נוספת (3 פעמים סה"כ) ומטגנים עד להזהבה
  3. הכנת איולי כמהין:

    • צולים את פטריות השמפניון הקצוצות במשך 12 דקות ומצננים
    • טוחנים את פטריות השמפניון עם מחית הכמהין ושמן הכמהין
    • מערבבים את כל המרכיבים לתוך המיונז בתנועת קיפול עד לקבלת מרקם אחיד
+