מסיבת התה של אליס
המבורגר עם מיקס פטריות צלויות ואיולי כמהין

רכיבים
הכנת המנה:
-
לחמניית המבורגר בסגנון בריוש 10 יחידה
-
קציצת המבורגר 10 יחידה
-
עלי רוקט 200 גרם
-
פרוסות מלפפון חמוץ 20 יחידות
-
טבעות בצל פריך - לפי מתכון 50 יחידות
-
פטריות ירדן חתוכות ז'וליאן 200 גרם
-
פטריות שימאג'י 200 גרם
-
פטריות פורטובלו חתוכות לשישיות 200 גרם
-
פטריות שמפניון חצויות 200 גרם
-
איולי כמהין - לפי מתכון 450 גרם
הכנת טבעות בצל פריך:
-
בצל לבן פרוס ומופרד לטבעות 0.5 ק"ג
-
קמח 250 גרם
-
מלח 10 גרם
הכנת איולי כמהין:
-
שמן כמהין 10 גרם
-
מחית כמהין 40 גרם
-
פטריות שמפיניון קצוצות 200 גרם
-
פלפל שחור גרוס 2 גרם
הוראות הכנה
-
הכנת המנה:
- צולים את ההמבורגר למידה הרצויה
- במקביל, צולים את תערובת הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים את טבעות הבצל
- מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע
- מסדרים את עלי הרוקט, פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ על תחתית הלחמנייה. מוסיפים מעל את קציצת ההמבורגר ועליה מזלפים איולי כמהין
- מניחים את הפטריות הצלויות על האיולי ומעל את טבעות הבצל הפריך
-
הכנת טבעות בצל פריך:
- ממליחים את הקמח. מקמחים את טבעות הבצל
- מעבירים את הבצל המקומח לקערת עם מים לקשירת התערובת, מסננים מהנוזלים ומעבירים בשנית אל קערת הקמח לקימוח נוסף
- חוזרים על התהליך פעם נוספת (3 פעמים סה"כ) ומטגנים עד להזהבה
-
הכנת איולי כמהין:
- צולים את פטריות השמפניון הקצוצות במשך 12 דקות ומצננים
- טוחנים את פטריות השמפניון עם מחית הכמהין ושמן הכמהין
- מערבבים את כל המרכיבים לתוך המיונז בתנועת קיפול עד לקבלת מרקם אחיד