תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הקרפים:

  • שמן 50.0 גרם
  • מים קרים 750.0 מ"ל
  • מרגרינה מחמאה 50.0 גרם

הכנת מוס שוקולד "קל":

  • חלבון ביצים 15.0 יחידות
  • סוכר 40.0 גרם
  • ברנדי 1.0 כפית
  • מרגרינה מחמאה 300.0 גרם

הרכבת המנה:

  • רוטב פסיפלורה 10.0 כפית
  1. הכנת הקרפים:

    • מערבבים בקערה מים, שמן ואבקת פנקייק למסה חלקה. משהים בקירור למשך חצי שעה לפחות
    • מחממים מחבת בקוטר 26-24 ס"מ עם מעט מחמאה או חמאה, יוצקים מצקת בלילה במרכז במחבת ומפזרים באופן שווה על פני כל שטח המחבת
    • מטגנים בחום בינוני עד שכל המסה נקרשה. אין צורך להפוך לצד השני
    • עורמים את פנקייקים ושומרים להרכבה בטמפ' החדר
  2. הכנת מוס שוקולד "קל":

    • ממיסים על באן מארי את השוקולד בתוספת מחמאה או חמאה למסה חלקה, מבריקה ואחידה
    • במקביל מקציפים את חלבוני הביצה בתוספת סוכר ומלח לקצף יציב, אך לא קשה מידי, במטרה להגיע למרקם יציב מספיק כזה שלא יצור גושי קצף במוס
    • מוסיפים את הברנדי לשוקולד המומס ומקפלים את החלבון המוקצף לתוך השוקולד בתנועות קיפול לקבלת מוס אחיד
    • מכסים ומקררים היטב מספר שעות לפני הרכבת המנה
  3. הרכבת המנה:

    • מחממים מעט את הקרפים במחבת יבשה או מספר שניות במיקרוגל
    • מניחם כף מוס במרכז הקרפ ומורחים מעט, מקפלים את הקרפ לחצי ואז שוב לחצי לקבלת צורה של רבע עיגול
    • יוצקים בצלחת רוטב פסיפלורה בתחתית ומניחים מעל את הקרפים הממולאים
    • מפזרים אבקת סוכר ומגישים
    • מומלץ למלא את הקרפים קרוב ביותר למועד ההגשה
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט