תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הנתח:

  • צוואר טלה 4.0 ק"ג
  • בשר בקר טחון 0.5 ק"ג
  • ערמונים קלויים מקולפים 100.0 גרם
  • פלפל אנגלי טחון 0.5 כפית
  • ראס אל חנות 0.5 כפית
  • פיסטוק מקולף קלוי 400.0 גרם
  • ???
  • ????

הכנת הרוטב:

  • בצל ירוק 5.0 יחידות
  • מים 2.5 ליטר
  • כרישה 1.0 יחידות
  • גבעולי רוזמרין 2.0 יחידות
  • גבעולי טימין 5.0 יחידות
  • צרור פטרוזיליה 1.0 יחידות
  1. הכנת הנתח:

    • מפרקים את צוואר הטלה לטובת המילוי: מפרקים את העצם בעזרת סכין פירוק ופותחים את
    • הנתח עד לקבלת משטח שטוח הניתן למילוי וגלגול
    • להכנת המילוי מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם פיסטוק קלוי וערמונים קלופים. מתבלים במלח ,פלפל אנגלי, ראס אל חנות ובהרט. מערבבים היטב
    • מסדרים את המילוי לאורך הנתח, מגלגלים ומהדקים חזק לרולדה. קושרים בעזרת חוט קשירה או רשת. מתבלים את הנתח הקשור במלח וראס אל חנות
    • מחממים תנור וצולים את הנתחים הקשורים בתבנית גסטרונום כ-7-5 דקות
  2. הכנת הרוטב:

    • מחממים 2.5 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כל עשבי התיבול, את ציר הבקר ורוטב השזיפים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך
    • יוצקים את הרוטב בעודו חם על הנתחים הקשורים בתבנית, מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור במצב משולב ב-170 מעלות למשך שעתיים וחצי
  3. הרכבת המנה:

    • מגישים בכלי במרכז שולחן עם הרוטב מעל
    • ניתן לקשט בפיסטוק גרוס וערמונים
    • מומלץ להגיש עם אורז
    • כמות המילוי שניתן להכניס לצוואר הטלה תלויה בגודל הנתח וברמת החיתוך שלו
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט