תפריט
נקודות יו-שף
+

הכנת הבסיס:

  • שמן קנולה 100.0 מ"ל
  • זרעי כמון 10.0 גרם
  • פלפל צ'ילי אדום יבש 4.0 יחידות
  • בצל חתוך לקוביות 500.0 גרם
  • ראש שום קלוף 1.0 יחידות
  • עלי גרגרנית יוונית (שבלילה) 10.0 גרם
  • ג'ינג'ר טרי קצוץ 20.0 גרם
  • כמון 6.0 גרם
  • אבקת צ'ילי 6.0 גרם
  • פפריקה מתוקה 10.0 גרם
  • כוסברה טחונה 10.0 גרם
  • הל שחור 6.0 גרם
  • הל ירוק 6.0 גרם
  • מים חמים 100.0 מ"ל

הרכבת המנה:

  • עגבניות קצוצות 450.0 גרם
  • פולפה - רוטב עגבניות מרוסקות קנור פאוץ' 10 ק"ג 100.0 גרם
  • ירכי עוף ללא עצמות 1.2 ק"ג
  • מרגרינה מחמאה 50.0 גרם

הכנת המנה:

  • עלי תרד 320.0 גרם
  • גראם מסאלה 6.0 גרם
  1. הכנת הבסיס:

    • מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים זרעי כמון וצ'ילי מיובשים עד שהם מתחילים להשמיע קול פיצוח
    • מוסיפים את הבצלים ומבשלים עד שהם מקבלים צבע חום זהוב ומתרככים
    • קוצצים את השום עד שהוא נהיה משחתי
    • מוסיפים את השום ויתר התבלינים, מבשלים על אש קטנה במשך 4-3 דקות, ונזהרים לא לשרוף את התבלינים. מוסיפים מים, מבשלים עד אשר הנוזל מתאדה. מאחסנים את הבסיס בחדר הקירור
  2. הרכבת המנה:

    • חותכים את ירכי העוף לקוביות
    • טוחנים את הפולפה עד שהיא הופכת למחית
    • מחממים את הבסיס במחבת ומוסיפים את העגבניות החתוכות ואת מחית העגבניות, מערבבים היטב
    • מוסיפים את קוביות ירכי העוף ומבשלים על אש קטנה עד אשר התערובת ¾ מוכנה. מוסיפים מחמאה ומערבבים את התערובת. מבשלים במשך שתי דקות נוספות
    • טועמים ומתקנים תיבול
  3. הכנת המנה:

    • זמן קצר לפני ההגשה מוסיפים את התרד ומערבבים
    • בוזקים מעט גראם מסאלה ומגישים
מתכונים
מוצרים
עגלה
השראה
תפריט